Modèle qeramike i ngjyrosur i dy kullave të Bashkuara nga një urë e mbuluar e Mesit të periudhës së DIN. Lindore Han; Kulla majtas, një Saraj i fortifikuar, ka një oborr me Portik, ndërsa hyrja e kullës së djathtë, një Kullë vrojtuese, Hyet nga një påle shkallë. Ka referenca letrare të periudhës për Kulla të Larta që gjendeshin në kryeqytete; ATO shërbenin si Kulla vrojtimi, observatorë astronomikë dhe ndërtesa fetare që synonin të tërhiqnin FAVORIN e të pavdekshmëve Xian (të Lidhur me Taoizmin). [36] Eunukët e oborrit, Zhao Zhong dhe Zhang rang e shkurajuan perandorin e përmbajtur Ling (168 – 189 të s.e.) nga ngjitja në dyshemetë e sipërme të kullave të Larta (Duke pohuar se Kjo shkaktonte Fat të Keq), në mënyrë që të fshihnin nga ai banesat e stërmëdha të pallateve që eunukët ndërtuan për veten e pneu në Luoyang. [37] NUK dihet me saktësi nëse Modelet prej qeramike në miniaturë të kullave rezidenciale dhe kullave vrojtuese të gjetura në varret e dinastisë Han janě paraqitje besnike të këtyre kullave prej druri, sidoqoftë ATO tregojë të dhëna jetësore Rreth Lycèe së humbur prej druri. [38] Janë Vetëm një grusht modelesh qeramike kullash shumë-katëshe nga periudha para Han-e dhe periudha e DIN. Perëndimore Han; pjesa më e Madhe e qindra kullave të gjetura Deri Tani Ishin ndërtuar gjatë periudhës së D. Lindore Han. [38] Modelet e kullave Mund të bíeshin si një pjesë e vetme në furrë ose të Bashkuara nga DISA pjesë qeramike për të formuar të gjithën. [39] Asnjë Kullë NUK është kopje e një tjetre, megjithëse ndajnë karakteristika të përbashkëta. [39] ATO shpesh Kishin një oborr të rrethuar me mur në Taban, një ballkon me shtylla parmaku dhe dritare për çdo Kat, ÇATI tjegullash që kurorëzonin dhe mbulonin trarët dhe mahitë e çatisë, Figurina njerëzore që shfaqeshin nga dritaret ose qëndronin në ballkone, trokitëse dyre dhe kafshë shtëpiake si qentë në oborrin e poshtëm. [40] [41] ndoshta dëshmia më e drejtpërdrejtë që sugjeron se Modelet e kullave prej qeramike në miniaturë janě përfaqësuese besnike e kullave Reale prej druri të periudhës Han janě Modelet e tjegullave.

[42] Modelet artistike të gjetura në tjegullat rrethore që mbulojnë Fundin e strehëve në Modelet në miniaturë përputhen saktësisht me Modelet e gjetura në tjegullat Reale të çatisë së periudhës Han të zbuluara në site si pallatet mbretërore në Chang`an dhe Luoyang madje Edhe tjegullat Origjinale të Tempullit të Kalit të bardhë. [42] Përkrahë kullave, MODELE të Tjera qeramike nga periudha Han tregojnë një larmi me tipe ndërtesash. Këto përfshijnë Depo shumë-katëshme si hambarë, banesa me oborr me godina shumë-katëshe, kioska, Kulla portiku të rrethuara me Mure, mullinj, punishte artizanale, kolibe kafshësh, anekse të jashtëm dhe puse Uji. [43] madje Edhe MODELE një-katëshe shtëpishë fermere tregonjë një Sasi të Madhe detajesh, duc përfshirë çatitë me tjegulla, oborret, shkallë që të çojnë nëpër shëtitore, oborre fermash me Govata dhe basene, parapete dhe Banja. [44] Modelet e hanbareve dhe magazinave Kishin kulme çatishë me tjegulla, kllapa dougong, dritare dhe kambaleca për tu ngjitur MBI nivelin e Tokës. [45] Modelet Han të puseve të UJIT ndonjëherë Kishin ÇATI të Vogla tjegullash të mbajtura nga trarët që mbajnë litarin e çikrikut të përdorur për të ndritur kovën. [46] MODELE qeramike të një Kulle vrojtuese me balestrierë (majtas), dy Kulla rezidenciale (në Qendër dhe djathtas), një me një oborr në Kat të parë dhe Figurina njerëzore në ballkonin e KATIT të sipërma, bashkë me ndërtesa të Tjera. Në bankat e liceut françeskan ku drejtorë qenë Gjergj Fishta e Frano Kiri dhe mësues Anton Harapi, Bernardin PALAJ, Justin Rrota, marin Sirdani, Gaspër Pali Fillon aktivitetin e Vet poetik, që pesëmbëdhjetë vjeç, me dy sonete në Sistemin Metrik të kodifikuar si dhe me një vjershë „Djepi i vorfën” – ndikim nga Poezia Popullore qytetare.